Ez egy chopper, édes

Lányok, hol vásárolhatnék bélféreg tablettát?

A gyakori kérdések és mindenféle kérdezz-felelek oldalon szájtátva nézem, hogy milyen hatékony csodapirulák után kutatnak lázasan a fogyni vágyók. Mivel a munkám miatt (webáruházam van) szívesen kíváncsiskodok az ilyen fórumokon, így szembesültem vele, hogy az egyik legjobban bevált módszer a bélféreggel való fogyókúra.

Állítólag nincs új a nap alatt. Ahogy az egyik étrend-kiegészítő  beszállítóm szokta mondani: időről időre felfedezik a spanyolviaszt, és újdonságnak kiáltanak ki korábban már reneszánszukat élő fogyókúrás alapanyagokat.

Sanyargatás úrinő módra

„…ő kenyeret nem eszik soha,
csak aszpikot, grapefruit-ot, káviárt”

Kosztolányi Dezső a Három szatíra című írásában jellemzi imígyen a századelő úriasszonyát, aki –minő csoda- csak ugyanazt tette, mint sokan nők milliói: fogyókúrával faragta le teltnek tűnő idomait.

Az 1920-as években már jól bevált, tuti módszerek közül válogathattak az új szépségideált hajszolók, és bizony akkoriban sem riadtak meg az életveszélyes, és a józan ész határait módszeresen túllépő eszközök igénybevételétől.

De ugorjunk előre egy évszázadot, és nézzünk szét a fogyókúrás készítmények internetes piacán. Két-három kattintással játszi könnyedséggel kalandozhatsz el olyan oldalakra, ahol illegális fogyasztószerekhez juthatsz hozzá. Többek között olyanokhoz, amelyeket nálunk betiltottak, mert olyan mellékhatásai lehetnek, amelyek akár halálhoz is vezethetnek. Ennek ellenére a fogyókúrás fórumokon úgy tűnik, nem ijedősek a nők: egymásnak adják ezeknek az oldalaknak és embereknek az elérhetőségeit.

Hol szerezhetnék bélféreg kapszulát?

A bélférgekkel fogyás bizniszének eredete is a Kosztolányi-vers születése körül datálódik. Amerikában már a századforduló táján hozzá lehetett jutni a petéket tartalmazó készítményekhez. Állítólag a darázsderekú Maria Callas opera-énekesnő is ennek segítségével fogyott le.

Egyél és maradj vékony! Korabeli hirdetés a bélféreg fogyókúrához (forrás: philly.com)

Callas neve egyébként időről időre felbukkan a bulvárlapokban, amikor a bélféreg fogyókúráról cikkeznek. Valóban, Callas az 50-es években  pár hónap alatt igen jelentősen fogyott; és arról is vannak információk, hogy megfertőződhetett bélféreggel, de igencsak valószínű, hogy nem szándékosan. Callas ugyanis kedvelte a nyers sztéket, így gyanítható, hogy a nyers hús fogyasztása okozhatta a bélférgességet nála. Ezt a két információt (a gyors fogyás és a bélféreggel fertőzöttséget) aztán a bulvár összegyűrte, és egy gombócként tolta le az olvasók torkán.  Újabb hitelesített fogyás egy hiteles nőtől.

De mi történik, amikor ilyen kapszulát szed valaki?

A fogyni vágyó bejuttatja szervezetébe a petét egy kapszula formájában, ott a pete kifejlődik szépen a bélrendszerben, növekedésnek és szaporodásnak indul, és teszi a dolgát: megeszik mindent a gazdája elől. Az eredmény fogyás. És némi mellékhatás. Ez a kis vendég ugyanis a hasznos tápanyagokat, vitaminokat is megzabálja a gazdája elől.

A mellékhatásról kérdezze meg parazitológusát

Enyhe mellékhatásként némi hányás, hasmenés jelentkezhet, de fontos tudni, hogy a féreg szó szerint ellopja a fogyókúrázó elől a vitaminokat, ásványi anyagokat, ez pedig hiánybetegségeket okozhat (hajhullás, kedélyingadozás, vírusokra való fogékonyság stb.). Szintén komoly problémát okozhat, ha a féreg petéje bejut az emberi szervezetbe, kikel a bélrendszerben, és a bélfalon átfurakodva bejut a szövetekbe. Itt cisztákat hozhat létre, ami epilepsziával vagy egyéb veszélyes következményekkel járhat: hydrocephalust (víz az agyban) okozhat, vagy a hasüregben gyűlik fel folyadék.

A hülyeség határtalan

Persze a mindenre elszánt fogyókúrázóknak arra is van ötlete, hogy szabadulhatnak meg a már feleslegessé vált parazitától. Állítólag némi tej és sütemény (amennyiben a szádhoz vagy horribile dictu, az alfeledhez teszed ezeket) kicsalogatja a bélférget. Nyami, nyami, egy kis finomság!

Persze ez marhaság! A féregtől csak szoros orvosi felügyelettel, gyógyszeres kezeléssel lehet búcsút venni. That’s all, folks!

Nos, kinek van még kedve igénybe venni ezt a módszert?

Fogyj okosan! Használd az eszed!

 

A bejegyzéshez az alábbi forrásokat használtam fel:

http://health.howstuffworks.com/wellness/diet-fitness/weight-loss/tapeworm-weight-loss.htm

http://www.hazipatika.com/taplalkozas/fogyokura/cikkek/a_fogyokurak_tortenete/19990422122635

http://www.philly.com/philly/blogs/public_health/Still-cant-lose-weight-Theres-always-the-tapeworm-diet.html

 

Almapektin por kapszula (60 db) KATTINTS IDE

vizjel

Lives-Pekto almapektin sűrítmény 250 ml KATTINTS IDE

Kattins érte a képre!

További fogyókúrás készítményekért KATTINTS IDE!

 

Kérlek, tartózkodj a gyűlölködő, fórumtársaidat vagy engem sértő hozzászólásoktól!

A hozzászólások nem tartalmazhatnak linket!

Köszönöm, hogy ezt tiszteletben tartod!

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!