Ez egy chopper, édes

A férjed gyógynövénye: a kisvirágú füzike

Vizelet-gondok? Fáj, nehéz, kínos? A pasik betegsége, a prosztatagyulladás, amin viszont lehet, hogy nekünk, nőknek kell segítenünk.

Valahol azt olvastam –ráadásul egy orvos szájából hangzott el ez a gondolat- hogy szegény prosztata az egyik leghülyébb szerv. Míg nincs gond vele, észrevétlen. Ha viszont bajok támadnak vele, igen kellemetlen tüneteket produkál, és megkeseríti „gazdája” életét.

Egy kis apróság?

A prosztata a húgyhólyag alatt található mirigy, váladéka biztosítja a sperma folyékony részének jelentős részét.

Mikor hívhatja fel magára a figyelmet? Elsősorban a prosztata megnagyobbodása okozhat gondot. Ilyenkor mit tapasztal a férfiember?

Kisvirágú füzike

Férfias gondok

Nos, a reklámokból is jól ismert vizeletürítési nehézségeket. Ilyenkor a megnagyobbodott prosztata ugyanis nyomást gyakorol a rajta áthaladó húgycsőre, ezért a vizelet-gond. A vizelet nehezen indul meg, akadozik, erőlködés társulhat hozzá. Ráadásul egyszerre kevés vizelet távozik, ám elég hamar jelentkezik a következő inger, ami miatt nehézzé válhatnak az éjszakai pihenések.  Ilyenkor tapasztalhatod azt, hogy életed párja folyamatos ingajáratban van a szobátok és a mellékhelyiség között.

Bár sokan nevetgélnek a már említett klasszikus televíziós reklámokon, jó ha tudod, ez egy komoly probléma, amely az 50 év feletti férfiak felét is érintheti.

A prosztata betegségei közé tartozik a gyulladás illetve a rák is. Ha a sűrű vizelési inger mellett olyan tüneteket is tapasztalsz párodon mint a :

  • hidegrázás
  • láz
  • fájdalom

akkor már akut prosztatagyulladásra gyanakodhatok, és nem szabad tovább húzni-halasztani a dolgot. Itt már orvosi segítség kell!

Hogy lehet megelőzni?

Bár furcsán hangzik, de a leghatékonyabb megelőzés a rendszeres szexuális élet. Tehát a prosztata rendszere kiürítése kifejezetten terápiás hatású lehet. Állítólag a többnejű országokban ezért jóval alacsonyabb a prosztataproblémák előfordulása.

A pasi gyógynövény

A kisvirágú füzike (csakúgy, mint a szabalpálma, vagy épp a tökmagolaj) a prosztatavédelem egyik fontos orvossága.

A Ködpiszkalo blog szerzője, Csupor Dezső említi meg, hogy a kisvirágú füzikét Maria Treben hozta divatba a 70-es években.  Ez a gyógynövény igazából soha nem tartozott a nagy múltú, közismert növények közé, Treben könyvének hatására azonban valóságos diadalmenettel vonult be a köztudatba. A későbbi vizsgálatok azonban valóban igazolták hatékonyságát, így nem csak múló divat lett a füzike.

Treben arról számolt be könyvében, hogy 1961 -ben megtudta, hogy egyik ismerőse reménytelen állapotban -hólyagrákkal – fekszik a kórházban. Naponta reggel és este 1-1 csészével javasolta a kisvirágú füzike-tea fogyasztását. Két hét múlva az orvos  telefonon arról értesítette Trebent, hogy a beteg állapotában erőteljes javulás következett be. Nevetve jegyezte meg: „Szóval, segít a füved!”

Treben így emlékezett vissza könyvében: „Azóta százaknak és százaknak tudtam segíteni, ahogy egykor öreg földim mondta nekem: > Jól jegyezze meg magának ezt a növényt, sok embernek segíthet még vele <” .

Mit tud?

Jelentősége elsősorban abban van, hogy csökkenti az éjszakai vizelések számát, így elősegíti, hogy a beteg nyugodtabban pihenjen, továbbá a kiürített vizelet mennyiségét is növelheti. A bükki füvesember egyenesen a prosztata karbantartójának nevezi, hiszen rendszeres használatával a prosztata megnagyobbodás elkerülhető.

4774087006_f73cd99ea1_z

Mozgalmas éjszaka volt

Kúraszerűen 3-4 hétig érdemes használni, majd pár hetes pihenőt követően újra lehet alkalmazni. Bár mellékhatásai nincsenek (némi gyomorproblémát okozhat az arra érzékenyeknél), azért érdemes orvosoddal konzultálni a használatáról. Bár tapasztalatom szerint sokszor maga az urológus javasolja a kisvirágú füzike használatát.

Szárított gyógynövényként, tinktúraként és tabletta formájában (vagy kapszulázva) is megvásárolhatod. 

Így készítsd el párod gyógyteáját

Egy csapott evőkanálnyi füzikét önts le 2.5 dl forró vízzel egy porcelán bögrében. Fedd le, hagyd állni 15 percig. Szűrés után fogyasztható. Reggel éhgyomorra illetve este, lefekvés előtt érdemes meginni.

Aki a negyvenes éveibe lépett, annak már célszerű lehet heti egy csészével fogyasztani belőle. Ha kettőnél többször kell felkelni éjszaka vizelési inger miatt, akkor érdemes áttérni a napi szintű fogyasztásra.

 Mivel kombináld?

Hatékonyan kiegészíthető a következő növényekkel

Pszt! Csak neked súgom meg

A nők számára is hasznos ám ez a gyógynövény. Gyulladáscsökkentő hatása miatt, kiváló gyógyír az állandó hólyag- és húgyhólyaggyulladásban szenvedő nők számára is.

 Forrásom:

Maria Treben: Egészség Isten patikájából (http://www.mariatrebenpatikaja.hu/gyogynovenyek/kisviragu-fuzike–epilobium-parviflorum-14.html)

vasarolj_most_gomb-real_pink

Kérlek, tartózkodj a gyűlölködő, fórumtársaidat vagy engem sértő hozzászólásoktól!

A hozzászólások nem tartalmazhatnak linket!

Köszönöm, hogy ezt tiszteletben tartod!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. László Dorogi says:

    Mint gyakorló Prosztata gondokkal küzdő segítenék a bajaim leküzdése közben szerzett tapasztalataimmal, mert sok komoly szakértő elképesztő butaságokat hirdet, talán azért, mert személyes tapasztalata nincs, és emiatt kellő átgondoltság és alapos ismeret hiányában alkot véleményt, az 1. gondolat igazsága reményében. Pl. A túlzott tesztoszteron szint okozza szerintük a bajokat, pedig a valóság az életkorral csökkenő szervezeti cél-hormon-érték fölé felhajszolt szint csökkenése a bajok oka, ami hasonló, de a megoldás épp ellentétes lehetne.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!