Ez egy chopper, édes

Így változik meg az arcod, ha leteszed az alkoholt

Mi történik azzal az emberrel, akinél a napi rutin természetes része lesz az alkoholfogyasztás? Mit tesz a testtel és a lélekkel a szesz, amiért már kora reggel remegő kézzel nyúlnak, hogy elvegyék a sokat látott kisbolt pénztárosától.

Vajon belefér-e a fárasztó munka utáni poharazgatás a haverokkal?

Én már évek óta nem fogyasztok alkoholt, és ennek nemcsak a sport iránti elköteleződésem az oka, hanem egy számomra fontos ember halála, amit az alkohol és a cigaretta együttes gyilkolása okozott. Mivel közvetlen közelről kellett végignéznem éveken át, ahogy az alkohol leépíti ennek az értelmes, okos családtagomnak az egész életét, munkáját és zilálja szét  kapcsolatait, így számomra az alkohol megszűnt létezni. Kizártam az életemből.

Olyannyira, hogy épp a hétvégén vettem észre, hogy az elmúlt egy évben több liternyi alkohol gyűlt fel a spájzunkban, amit ajándékba hoztak nekünk, de mindig félretettük. Azt hiszem, egy része a lefolyóban végzi, másik részét igyekszem továbbajándékozni.

Természetesen nem az álszentség szól belőlem, hiszen egy-egy ünnepnapon mi is szívesen koccintunk egy-egy pohár pezsgővel vagy borral, de a hétköznapjainkban egyáltalán nem kap helyet ilyesmi, mert nem igényeljük. Itt vannak a gyerekeink, a sport, a hobbijaink és a közös életünk.

Nincsenek feszültségeink, amelyeket itallal kellene feloldani, és boldogságot, jó hangulatot sem kell már alkohollal generálnunk. Akkor miért is innánk?

A következő képek igen szemléletesen mutatják meg, mit tesz az alkohol a testeddel, az arcoddal és a tekinteteddel. Nézd meg, hogy változik meg egy-egy ember, miután letette a poharat.

Érdemes!

alkohol1alkohol2alkohol3alkohol4alkohol5alkohol6alkohol7alkohol8alkohol9alkohol10
< >
8,5 hónapnyi józanság után

Forrás

 

Kérlek, tartózkodj a gyűlölködő, fórumtársaidat vagy engem sértő hozzászólásoktól!

A hozzászólások nem tartalmazhatnak linket!

Köszönöm, hogy ezt tiszteletben tartod!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anikó Lakatos says:

    Azért itt nem kizárólag a pia volt a hunyó. Mindegyik túlsúlyos volt, és lefogyott. Ez pusztán az alkohol elhagyásától nem lehetséges.

  2. Virág Kas says:

    és fogyok 5-10 kilót, stb. + egyéb életmód váltás.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!