Ez egy chopper, édes

Csatlakozz Pál Feri közösségi kertjéhez!

Érdekes kezdeményezésre bukkantam Pál Ferenc, katolikus atya honlapján a napokban. Hogy kicsoda Pál Ferenc? Sokan inkább Pálferi néven ismerik az atyát, aki egyúttal mentálhigiénés szakember is. Legendássá vált előadásai iránt pedig hosszú évek óta hatalmas az érdeklődés. De miről is szól Pálferi új kezdeményezése? Pálferis biokertészet indul 2017 tavaszán Pátyon, ahol közösségi gazdálkodás keretében szeretnének zöldségeket és gyümölcsöket… Tovább »

Nézd meg, mit árul Sting a bioboltjában!

Sting és felesége, Trudie Styler Olaszországban egy különleges gyöngyszem tulajdonosa 2002-óta. A Firenzétől 45 percre található 350 hektáros  vidéki birtok, az Il Palagio szőlő, olíva és számtalan zöldség-és gyümölcsféle termőterülete. És nem mellesleg a birtok legszebb éke egy csodás 16. századi kastély is, ahol vendégeket is fogad a házaspár. A birtok művelése organikus zöldgazdálkodásra épül,… Tovább »

Rosszul ment a foci, kertet csináltak a stadionból

We over Me, azaz Mi az én fölött. Ezt a nevet kapta a keresztségben az a kezdeményezés, amely első hallásra meglehetősen szokatlan, mostanra azonban egy egész intézmény szellemiségét formázta át. A Dallasban lévő Paul Quinn Főiskola focicsapatának igencsak gyengécskén ment a foci. Ráadásul a suli is a csőd szélére sodródott, mert a hallgatók alig 1%-a tudott… Tovább »

Ezekre figyelj, hogy ne vágjanak át a bio termékekkel!

Sokan szkeptikusak a bio termékekkel kapcsolatban. Egyrészt nincsenek tisztában a bio fogalmával, amit gyakran mosnak össze a natúr szóval, másrészt arról is hiányos ismereteik vannak a vásárlóknak, hogy a bio termékek mögött igen szigorú minőségellenőrzés húzódik meg.  Ami otthon terem, az már bio? Szívesen nézelődök termelői piacokon, kézműves vásárokon, és sokszor meglepődve látom, hogy minden… Tovább »

A szicíliai diétadoki, aki csodát tett Messivel

Miután Argentína elveszítette a 2014-es világbajnokságot, Lionel Messi úgy érezte, hogy a pályán nyújtott teljesítményével nem elégedett, ezért úgy döntött, hogy drasztikusan változtat étrendjén. Bár a rossznyelvek szerint az argentin válogatott orvosa sem nézte jól szemmel, hogy a játékos szívesen temetkezett pizzaevésbe a mérkőzések után, ami súlyán is megmutatkozott már. A doki Messi az étrendje megváltoztatásához egy… Tovább »

Viszlát síkosító! Helló kókuszolaj?

Nigella Lawson sztárszakács teljesen kiborul tőle. Timothy (Tim) Caulfield egészségügyi szakjogász könyvet írt a hülyeségeiről, és Twitteren indított hadjáratot ellene. Valóban  túltolja kissé Gwyneth Paltrow színésznő a bio életmódot? Régen egy-egy színészóriás vagy sportoló elég volt egy kozmetikai termék vagy autó eladási rátájának felpörgetéséhez. Manapság a celebek a biztos befutók. Gwyneth Paltrow, David Beckham vagy Kim… Tovább »

Gisele Bündchen diétája lesz az új  paleo?

Mitől néz ki ilyen idegesítően jól Gisele Bündchen? Mivel hozta magát formába a terhessége után? Allen Campbell a Boston Globe-ban egy interjú erejéig bepillantást engedett az ismert házaspár, Tom Brady, profi sportoló és Gisele Bündchen, modell étkezési szokásaiba. Bennfenntes. Ő ugyanis Tom és Gisele személyi szakácsa. Allen Campell saját bevallása szerint korábban éttermekben és szállodákban… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!