Ez egy chopper, édes

Amit az orvosod sem mondott el az édesítőszerekről

Tele a piac olyan termékekkel, amelyek a cukorbetegeket és fogyni vágyókat célozzák meg. Ugyanakkor, sokszor nem derül ki ezek címkéjéből, hogy mennyit lehet belőlük fogyasztani. Sajnos – tapasztalatom szerint – a betegek pedig könnyen abba a tévhitbe eshetnek, hogy korlátlanul lehet enni például egy diabetikus csokoládéból vagy süteményből.  Light, paleo, cukorbetegeknek szánt? Tovább nehezítik a helyzetet a termékcímkéken… Tovább »

Ami az egérnek méreg, az nekünk biztonságos?

Hiába igyekszel elkerülni a cukrot, ha nem is tudsz róla, hogy épp olyan terméket fogyasztasz, ami hozzáadott cukrot tartalmaz. Úgy véled, ha nem szerepel rajta a cukor, akkor nincs is benne? Előfordulhat, hogy a termékcímkén ezt olvashatod: glükóz-fruktóz szirup, izoglukóz vagy kukoricaszirup. Jobb, ha tudod: ez is a hozzáadott cukrot jelöli a termékcímkén, és naponta többször… Tovább »

Ezért nem süllyed le a diétás kóla a vízben

A diétás kólát -bármennyire is szeretnéd- nem bírod víz alá nyomni. Egy egyszerű kísérlettel te magad is kipróbálhatod: Tölts meg egy nagyobb edényt vízzel! Tégy bele egy hagyományos és egy diétás kólát! A hagyományos dobozos üdítő le fog süllyedni, míg a diétás kóla fel fog jönni a víz felszínére. S hogy mindennek mi a magyarázata?… Tovább »

Köhögés kínoz? Készíts mézes csuprot fekete retekből!

Ma kissé meghökkentem, amikor bekukkantottam  az óvodai csoportszobába, ahol csak néhány gyerek lézengett. – Mindenki beteg-tárta szét a karját az óvóbácsi. Miután lecsengett a téli szünet előtt kezdődő hányós-hasmenéses vírus, most a köhögés küldi táppénzre az szülőket és a gyerekeket. Így is hallani azonban imitt-amott köhécselő gyerkőcöket, akik nem náthásak, lázuk sincs, így járnak továbbra… Tovább »

9 híresség, akiről nem is sejtetted, hogy cukorbeteg

Híresek, különlegesek, és mégis hasonló gondokkal küzdenek, mint mi, hétköznapi emberek. Ezek a sztárok nyíltan vállalják cukorbetegségüket, és beszélnek az ezzel járó nehézségekről és az életmódváltás szükségességéről. Olvasd el egy-egy gondolatukat! Kérlek, tartózkodj a gyűlölködő, fórumtársaidat vagy engem sértő hozzászólásoktól! A hozzászólások nem tartalmazhatnak linket! Köszönöm, hogy ezt tiszteletben tartod!... Tovább »

Ha megnézed ezeket a képeket, többé nem fogsz cukrot enni

A cukor nemcsak a fogaidat teszi tönkre és hízlal, a cukor számtalan egészségügyi probléma forrása lehet. Én sajnos tisztában vagyok vele, mert kettes típusú cukorbeteg vagyok. Tudod, hogy ez mit jelent? Sajnos ez a betegség nem ismeretlen a családunkban. Nagymamámnál több súlyos következménye is lett az elhanyagolt cukorbetegségnek. Ezért számomra elképesztő, amikor a látványosan túlsúlyos, és… Tovább »

Válassz egy színt! Erről árulkodik vizeleted

Limonádé, rozé, kóla, merlot, martini- ilyen és ehhez hasonló fantáziadús, színes neveket adnak életmód magazinok a vizelet teljes színskálájának meghatározásához. Te meg szoktad figyelni a vizeleted színét? Bár most sokan felszisszennek, hogy milyen szokás ez, jó, ha tudod, hogy cseppet sem bizarr. Vizelted színe ugyanis sok információt árulhat el arról, mennyi folyadékot fogyasztasz, van-e valamilyen betegséged, folytatsz-e… Tovább »

Az új fogyókúrás dili: a pektin-diéta

Igyál pektin tartalmú italt, és leolvad rólad a felesleg! Úgy tűnik kifogyhatatlan a gyártók leleményessége, és évről évre előrukkolnak valami újdonsággal, amiről nők ezrei, tízezrei fogják azt gondolni: ettől le fognak fogyni. A pektint például szívesen állítják be úgy az étrend-kiegészítőket, pektin tartalmú italokat gyártók mint a gyors fogyás  letéteményeseit. Hivatkoznak arra, hogy le fog… Tovább »

Cukorbeteg vagy? Ne mondj le a mézről karácsonykor sem!

Ünnepek környékén észrevettem, hogy mindig felüti a fejét az akut probléma: mivel készítsen édességet egy cukorbeteg? Bizonytalanság, félreinformáltság és zűrzavar-sokszor tapasztalom ezt a vevők körében. Cukorbetegek részére ma már számtalan természetes édesítő áll rendelkezésre, amelyekkel pótolhatják az édes ízt a karácsonyi édességekben. A xilit (marketing nevén: nyírfacukor), az eritrit és a sztívai– mind-mind kiváló alternatívái… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!