Ez egy chopper, édes

Így ne olvaszd ki a lefagyasztott élelmiszert!

Anyósom mindig azt mondta, hogy van, aki a sok cipőt vagy ékszert gyűjt. Ő húsokat gyűjtött. Mivel szívesen látta vendégül a tágabb családi kört is, ezért mindig dugig volt a fagyasztó precízen felcímkézett (dátummal és megnevezéssel ellátott) húsféleségekkel.  Bevallom, ahogy öregszem, egyre inkább így vagyok ezzel én is. A húsok és zöldségek mellett az ebédről… Tovább »

Az élelmiszerboltokban nincs emberi fogyasztásra alkalmas termék?

Nemrégiben egy piacvezető szénsavas üdítőket gyártó céget kerestem meg, hogy az általunk szervezett terep félmaratonon biztosítsanak versenyzőink számára frissítőket. Igencsak meglepődtem, mikor kiderült, a 12 éven aluliaknak szervezett futóversenyen illetve sportrendezvényen nem jelennek meg termékeikkel. Termékeiket ugyanis felelős módon, az EU Pledge rendelkezései szerint hirdetik. Hogy ez mit jelent? Mindjárt kitérek rá. És mi a… Tovább »

Ez fogadta az ellenőröket. Azonnal bezárták a távol-keleti éttermet

Egy főváros XIV. kerületben található távol-keleti étteremre csapott le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), ahol igen súlyos élelmiszerbiztonsági és élelmiszerhigiéniai szabálytalanságokat tapasztalt.   A képek tanúsága szerint piszkos ajtók és ablakok, pergő vakolat, mocskos berendezési és használati tárgyak fogadták az ellenőröket, és a higiénés feltételek (wc, kézmosó) is hagytak némi kívánnivalót maguk után.  Az étterem a zöldségelőkészítőt személyessé… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!