Ez egy chopper, édes

Minden nap a férjemmel? 30 napos kihívás

Tegnap este, Szent Iván éjjelén 40 amatőr futót mozgattunk meg sportegyesületünkkel Kisteleken egy 12 km-es futás segítségével. És bár lassan négy éve futok, minden olyan alkalom, ahol amatőr futókat, lelkes sportembereket, mozogni vágyó idősebbeket látok, nagy motivációt ad újra és újra. Úgy tűnik azonban, nemcsak engem motiválnak ezek az állandósult sportos hétköznapok. A férjem néhány… Tovább »

Agatha Christie a szörfdeszka megszállottja volt

Nem is gondolnánk, hogy a magyar és világirodalom nagyjai között milyen érdekes élettörténetekre bukkanhatunk. Sokan kezdték pályájukat például hivatásos sport versenyzőként, illetve szenvedélyesen kötődtek életük során  valamely sporthoz. Lord Byron dongalába ellenére is remek úszó volt. Ken Kesey, a Száll a kakukk fészkére című regény szerzője kiváló pankrátor volt, J. R. R. Tolkienról, A Gyűrűk urának szerzőjéről… Tovább »

Laci, a kamionos gasztrovideós

“Ha már az embernek arra nincs ideje, hogy egyen, és csak szendvicseken meg konzerveken tud élni, akkor át kell gondolnia az életét, hogy minek csinálja”. Ez a gondolat, akár egy séf szájából is elhangozhatna, de bármelyik életmódguru vagy életmód tanácsadó vezérelveként is megállná a helyét. Mégsem a tőlük, hanem egy magyar kamionsofőrtől, Dajka Lászlótól származik… Tovább »

„Éjjel nekem is lecsúszik 4-5 gumicukor a gyerek készletéből”

VáltóTársak rovatom virtuális székében most Kiss Verus, szerkesztő-újságírót, az AnyaKlikk Blog egyik bloggerét fogom vallatni. Verus két gyermek édesanyja, és egy mozaikcsalád motorja is egyben, hiszen hétvégente párja előző házasságából származó kisfia is náluk vendégeskedik. Hogy működik egy mozaikcsaládban az egészséges étkezés? Miként lehet időt szakítani némi sportra is két kisgyermek mellett? És hogy kerül… Tovább »

De mit együnk, ha hiánycikk lesz a hús?

Hiánycikk lett az olcsó csirke! A madárinfluenza miatt csirkehiány várható hamarosan!- olvashattuk és hallhattuk néhány nappal ezelőtt a médiában. A szakemberek azóta igyekeztek több fórumon is megnyugtatni a közvéleményt: 2016-ban csirke-és pulykahiánytól nem kell tartani,  a  víziszárnyasok (kacsa, liba) azonban hiányozhatnak majd az áruházak húsosztályairól. A húshiány persze nem először állítja próbatétel elé a háziasszonyokat. Az… Tovább »

11 apró trükk, hogy 2017-ben valóban új ember lehess

Kezdődik? Már bűvölöd a mérleget? Az utóbbi napokban megrohantak az azonnal és gyorsan fogyni akaró hölgyek, akik csalódottan veszik tudomásul, hogy -mily fájdalom – energiabefektetés és meló nélkül a várt súlycsökkenés sem fog megindulni. Adok néhány praktikus ötletet, amivel te is sikeresebben vághatsz bele az életmódváltásba! 1. Vizes bemelegítés Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, milyen fontos szerepe… Tovább »

„Én szép kismama akarok lenni” -Niki, a Fogyi Klub motorja

Csepregi-Molnár Nikolett neve Kisteleken egyet jelent a sporttal és a sport szeretetével. Fáradhatatlan mozgás koordinátora a helyi Fogyi Klubnak, amelyben heti két alkalommal tart tornát a formálódni vágyó hölgyeknek. Niki az interjú idején 23 hetes terhes, első gyermekét várja, és esze ágában sincs abbahagyni a mozgást. VáltóTársak rovatom 3. interjúja következik. EEC (Ez egy chopper,… Tovább »

“Én már első osztályosan fogyókúráztam”-Melcsi története

Aki nyavalyog, de nem változtat, annak nem fáj még eléggé! Ismerős gondolat? Az Ez egy chopper új sorozatot indít VáltóTársak címmel, amelyben olyan arcokat mutatok meg, akik nyavalygás helyett új vágányra állítottál életüket. A sorozat legelső interjúja egy kedves barátnőmmel, Nagy Melinda Nórával (vagy ahogy mi hívjuk: Melcsivel) készült, aki igen komoly súlytöbbletet adott le,… Tovább »

Szigorúan személyes! Én így adtam le 15 kg-ot

Adjak valamit, amitől gyorsan és hatékonyan lefogy. Mozgás nélkül. És kaja-megszorítások nélkül. Én biztosan ismerek ilyet, hiszen ezzel foglalkozom. Egy kedves kolléganőm, aki maga is szeretett volna megszabadulni pár kg-tól,  mondta erre mindig: “Ha ez a szer létezne, gondolná, hogy én nem vettem volna már be?” Azóta persze pontosíthatunk ezen a mondaton. Léteznek ilyen szerek. Csak… Tovább »

Nesze egy rúd szalámi! Térj meg, vega!

Ha hiszed, ha nem, a világ egyik legkülönösebb futóversenyét 1934-ben rendezték meg, és Magyarországról rajtolt. Ez a verseny ugyanis egyúttal két táplálkozási irányzat összecsapása is volt. Húsevők kontra vegák a futópályán. Húsevő kontra vega Úgy esett, hogy Matura Ernő mészáros, elhatározta, hogy Budapesttől Rómáig fut, hogy ott Mussolininek átadja a mészárosok ipartestületének díszalbumát.  Igazi szenzáció… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!