Ez egy chopper, édes

Ezt csomagolták ebédre a gyerekeknek. A tanárok kiborultak

Nektek mit pakoltak a tízórais dobozba a szüleitek, amikor általános iskolások voltatok?   Én a 80-as években voltam kisiskolás, és máig emlékszem a hatalmas karéj kenyerekre, amit vékony szalvétába csomagolt anyu. Akkoriban még nem igen ismertük a teljes kiőrlésű kenyeret és az alufólia sem volt divatos. Arra viszont határozottan emlékszem, hogy mindig bőséges és finom… Tovább »

Nem mosom meg az aszalt gyümölcsöket. Kellene?

Több életmód  előadáson és különféle életmód fórumon felbukkanó kérdés, hogy vajon meg kell-e mosni az aszalt gyümölcsöket fogyasztás előtt. Bevallom őszintén, soha nem fordult meg a fejemben, hogy a mazsolát vagy vörös áfonyát, amelyet a leggyakrabban fogyasztunk, csap alá tartsam, és csak alapos mosás után egyek belőle. Lehet, hogy hiba volt? Megkérdeztem néhány ismerősömet, aki az… Tovább »

Egészségesnek hitt szokások, amelyektől mégis hízol

Egészségesen étkezem, mégis hízok!-hallom a magukat egészségtudatosnak definiáló emberektől. Amikor az illető aztán kifejti, hogy mit is jelent számára az egészséges táplálkozás, hamar kibukik, hogy valójában cseppet sem egészséges szokásoknak hódol. Pedig jó irányba keresgél, csak hát ismerjük a mondást: A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve. Összeszedtem néhány ilyen egészségesnek hitt szokást, amelyek… Tovább »

Nem hiszel a szemednek, ha megnézed ezeket a zöldségeket!

Precíz kések, különleges vágási technikák. A mukimono, a japán zöldségszobrásza gyökerei a 16 századig nyúlnak vissza. A zöldségszobrász keze alatt bármilyen zöldség vagy gyümölcs szinte életre kel az asztalon, így a sárgarépa, retek, banán vagy padlizsán, kiwi és narancs mind-mind művészi kellékekké válnak a szakavatott kezekben. A mukimono egyébként olyannyira népszerű, hogy Japánban mára már a… Tovább »

11 apró trükk, hogy 2017-ben valóban új ember lehess

Kezdődik? Már bűvölöd a mérleget? Az utóbbi napokban megrohantak az azonnal és gyorsan fogyni akaró hölgyek, akik csalódottan veszik tudomásul, hogy -mily fájdalom – energiabefektetés és meló nélkül a várt súlycsökkenés sem fog megindulni. Adok néhány praktikus ötletet, amivel te is sikeresebben vághatsz bele az életmódváltásba! 1. Vizes bemelegítés Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, milyen fontos szerepe… Tovább »

Fényképeivel üzeni: Szeresd az életed!

Sárgarépa-szivárvány, művészi káposzta levelek, színátmenetes zöldségek…még a legvadabb húsevők is könnyedén vegánná válnak, ha meglátják Brittany Wright 25 éves ételfotós műalkotásait. Brittany  igencsak ért az érzelmi húrok pengetéséhez (egyébként eredetileg pszichiáternek készült). 11 évesen  nyomtak a kezébe egy fényképezőgépet, ami végérvényesen megváltoztatta életét. A fiatal fotós és food stylist korábban az Appelnél és a Microsoftnál… Tovább »

Új japán őrület: készíts salátatortákat!

Hogy lehet egy salátás tállal felkelteni annak az érdeklődését, aki gyakorta hangoztatja, hogy ő nem egy nyúl, hogy ilyesmit egyen? Milyen rafinált módszer kell ahhoz, hogy minél több embert el lehessen csábítani ezekkel az egészséges finomságokkal? Nos, Mitsuki Moriyasu japán ételtervező és kávézó tulajdonos, aki mellesleg jógaoktatással is foglalkozik, rálelt a legjobb megoldásra: úgy csomagolja be a zöldségeket,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!