Ez egy chopper, édes

Ezek a szállodai szobák legveszélyesebb tárgyai

Egy kellemesnek ígérkező szállodai kikapcsolódás is számtalan veszélyt rejthet. A több csillag vagy a drágább szállodai díj sem garancia arra ugyanis, hogy a szobánkat megfelelően takarítják, a mellékhelyiségeket szakszerűen fertőtlenítik, és gondot fordítanak valamennyi felület tisztítására. Mire érdemes figyelni, hogy elkerüljünk egy kellemetlen fertőzést? Összeszedtem néhány problémás területet! Fertőzés-egyenesen a fürdőszobából A takarítás során előfordulhat, hogy… Tovább »

11 tipp, hogy ne váljon rémálommá az utazás

A nyári az utazásokról, kirándulásokról és kisebb-nagyobb távolságok legyűréséről is szól. Az utazási betegség és a velejáró kellemetlen kísérő tünetek azonban sokszor kemény megpróbáltatásokkal járnak. Biztosan te is emlékszel arra, amikor az osztálykiránduláskor az osztályfőnök mindenkit végigkérdezett, aztán szép sorban előre ültette a hányós gyerekeket, akiket otthon már elláttak B6 vitaminnal  és nejlonzacskókkal a gondos szülők. Idén a… Tovább »

Egy vírus és egy fülfájás? Huszonegyezer forint lesz!

Ahogy a karácsonyi szünetben lázasan keresgéltem AZT a bizonyos zöld lavórt, amit hányás esetén anyukám is előkapott gyerekkoromban, sok minden átfutott az agyamon. A gyerekeimhez képest jómagam bizony rengetegszer voltam beteg. A betegségek között csillapíthatatlan láz, folytonos hányás és számtalan kórházi kezelés is volt, és persze az antibiotikumok teljes skálája, amit egy gyereknek felírhattak a hetvenes-nyolcvanas években. Talán… Tovább »

A fél ovis csoport hányt, de nem maradhatott el a műsor

Azon gondolkodom, hogy alkalomadtán vajon nem kellene-e felülírnia a szent hagyományokat bizonyos körülményeknek. Mert értem én, hogy rengeteg meló van egy-egy szép karácsonyi műsor összeállításban, és valószínűleg a szülők többsége nem tudná nyugodtan álomra hajtani a fejét, ha nem látná óvodás csemetéjét verset szavalni, vagy a Kis karácsonyt fennhangon énekelni. De azért ott vannak azok… Tovább »

De mit jelent a 7-es szám a 7Up-ban?

Tudtad? Kedvenc üdítőid hajdanán gyógyszertárak lombikjaiban keltek éltre gyógyszerészek szakavatott kezei közt. Azok az üdítők ugyanis, amelyeket épp lelkesen kortyolgatsz a nyári melegben, korábban bizony más jellegű igényeket is kiszolgáltak.  Coca Cola- a kokabor 1884-ben született meg a világ egyik leghíresebb üdítőitala, a Coca Cola. Feltalálója John Stith Pemberton gyógyszerész volt. Pemberton, aki a polgárháborúban súlyosan megsérült, és a morfium rabja… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!