Ez egy chopper, édes

Egy gyógynövény, ami 2015 óta Hungarikum

2013-ban indult el egy nagyon figyelemreméltó kezdeményezés (az Év Gyógynövénye), amely szeretné ráirányítani a figyelmet a gyógynövényekre, hatásaikra és a velük kapcsolatos ismeretekre. A kezdeményezés életre hívója Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya, melynek tagjai gyógynövények iránt érdeklődő és azok kutatásával foglalkozó szakemberek. Ez a kezdeményezés azért is nagyon szimpatikus, mert az Év Gyógynövények bemutatása igen alapos, tudományos szakirodalmi… Tovább »

3 gyógynövény, ami garantáltan megnyugtat

A téli időszak végefelé egyre megtépázottabb az idegrendszer, sokszor úgy tűnik, oktalanul vagyunk lehangoltak, rossz kedvűek. Számomra  elsősorban a december bizonyul  a legnyomasztóbb hónapnak, amikor akár napokig rosszul alszom, és valami megmagyarázhatatlan idegesség lesz rajtam úrrá. Ha te is úgy érzed, egyre stresszesebbek, nyugtalanabbak a napjaid, és szeretnéd valamilyen szelíd gyógymóddal helyreállítani kibillent lelki egyensúlyodat,… Tovább »

Öt gyógyír a megfázásra, amit anyukámtól tanultam

Nem tudom te, hogy vagy vele, de bennem még a mai napig élénkén élnek gyermekkorom betegágyban töltött időszakai. Hogy miért? Nem azért, mert olyan nagyszerű érzés volt betegnek lenni, hanem mert anyu mindenre tudta a megoldást. Ha kellett, lázat csillapított, teát főzött vagy megkereste a vízipókos zsebkendőmet és persze tudta, hogy sokszor elég az ő gondoskodó szeretete… Tovább »

Így teszteld az illóolajod, hogy valóban tiszta-e!

Amikor kinyitsz egy jázmin illóolajat, jusson eszedbe, hogy egy liternyi olajhoz mintegy nyolcmillió virágot kell feldolgozni. És ahhoz mit szólsz, hogy egy liternyi citromfűolajhoz egy tonnányi növényt használnak fel? De akkor mégis hogy fordulhat az elő, hogy ezekhez a termékekhez pár száz forintos és akár több tízezer  forintos áron is hozzá lehet jutni? Miként lehetséges… Tovább »

Ezért szabadulj meg gyorsan az illatgyertyáidtól

Kristálytiszták, átlátszóak, csillagokkal, gyöngyökkel, kagylókkal mindenféle színben és illatban pompáznak. A háló- vagy a fürdőszobák alapdarabjai, sokak számra a romantikus vagy épp ünnepi hangulat elengedhetetlen kellékei. Tudtad, hogy az illatosított paraffin- és zselégyertyák nemcsak ünnepi hangulatot, hanem számtalan veszélyt is hordoznak? Tüdőgyógyászok szerint a füstölők és illatosított paraffin -és zselégyertyák használata megnöveli az asztmatikus tünetek… Tovább »

A kullancsok nem mennek szabadságra

Bekanyarodunk lassan a tavaszi szezonba, és idén is számíthatunk arra, hogy a kullancsok bizony nem mennek szabadságra. A hosszú hétvégén sokan indulunk neki az erdőknek, kirándulóhelyeknek, ezért jó, ha kellően felkészülünk a védekezésre. Mivel a kullancsok által terjesztett két legismertebb és legveszélyesebb betegség, a vírusos agyvelő- és agyhártyagyulladás (kullancs-encephalitis) és a Lyme-kór, ezért jómagam mindkét… Tovább »

Készítsd el saját wc-illatosítódat!

Szenzációs! Imádom! Ezt a wc illatósító-tisztítót pár hozzávalóból össze tudod kavarni, sőt akár a gyerekeid is segíthetnek az elkészítésében. Ebben ugyanis csak természetes alapanyagok vannak. A wc szagos műfaj, és hiába vízkőtlenítek a kedvenc almasavas vízkőoldómmal, hiába takarítom szódabikarbóna-ecet keverékével, egy kisgyerek mellett hamar kellemetlen szagok csaphatnak fel a wc kagylóból. De könyörgöm! Bogarásszuk már át,… Tovább »

Illóolajok kizárólag macsóknak

Hallottál róla, hogy néhány ezer évvel ezelőtt az aromaterápiát elsősorban a férfiak használták? Oké, a  pasik most felszisszennek, hogy ez milyen csajos dolog, már. Illóolajok kis kütyükben, aromaterápiás masszázs, meg párologtatás. Ebben mi a macsó? Pedig az ókori római gladiátorok és görög atléták számára igen komoly elfoglaltságot jelentett az aromaterápia, és a jómódú rómaiak is… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!