Ez egy chopper, édes

A fél ovis csoport hányt, de nem maradhatott el a műsor

Azon gondolkodom, hogy alkalomadtán vajon nem kellene-e felülírnia a szent hagyományokat bizonyos körülményeknek. Mert értem én, hogy rengeteg meló van egy-egy szép karácsonyi műsor összeállításban, és valószínűleg a szülők többsége nem tudná nyugodtan álomra hajtani a fejét, ha nem látná óvodás csemetéjét verset szavalni, vagy a Kis karácsonyt fennhangon énekelni. De azért ott vannak azok… Tovább »

Mariah Carey ikreinek egész évben karácsony van

Mit szólnál egy olyan szobához, amiről minden gyermek álmodik? Faltól falig tartó édességes pult, rajta millió színes cukorka, rágógumi és az összes kedvenc csokoládéd dobozokba rendezve. Mindenütt óriási nyalókák és ráadásként egy igazi vattacukor készítő gép a szoba közepén. Nick Cannon és Mariah Carey 5 éves ikreinek, Monroe-nak és Moroccannak ez nem álom, hanem valóság…. Tovább »

Asszonyok nyála öntözte régen a Luca-búzát

Luca-búzatálat először az Alföldön láttam, a mi családunkban ugyanis nem volt szokás búzát vetni vagy csíráztatni. Anyósom viszont a karácsonyra való készülődés ugyanolyan fontos elemének tartotta a Luca búzavetés hagyományát, mint a bejglisütést vagy a mézes dió fogyasztását az ünnepi asztalnál. Külön erre az alkalomra tartogatott egy szép zöld cseréptálat, amiben a búzafű karácsonyig növekedett…. Tovább »

Ezért nem kacsint a Mikulás az idei Coca Cola reklámban

Coca Cola? Piros ruhás Mikulás? Vajon hogy kapcsolódik össze ez a két távoli világ? Az 1930-as években a Coca Cola úgy látta, fel kellene lendíteni a téli hónapokban igencsak pangó üdítőpiacot. Ezt a problémát egy kiváló reklámgrafikus, Haddon Sundblom oldotta meg Mikulás-figurájával, és ez kiváló ötlet végérvényesen hozzáláncolta a piros ruhás, kedves, kissé pocakos alakot a… Tovább »

Ezért szabadulj meg gyorsan az illatgyertyáidtól

Kristálytiszták, átlátszóak, csillagokkal, gyöngyökkel, kagylókkal mindenféle színben és illatban pompáznak. A háló- vagy a fürdőszobák alapdarabjai, sokak számra a romantikus vagy épp ünnepi hangulat elengedhetetlen kellékei. Tudtad, hogy az illatosított paraffin- és zselégyertyák nemcsak ünnepi hangulatot, hanem számtalan veszélyt is hordoznak? Tüdőgyógyászok szerint a füstölők és illatosított paraffin -és zselégyertyák használata megnöveli az asztmatikus tünetek… Tovább »

Így készíts madár-mézeskalácsot!

Most aztán tényleg beköszöntött a hideg idő, és a karácsonyi finomságok elkészítése mellett ideje a madarakról is gondoskodni. Ha kedvetek tartja – a saját karácsonyfa mellett- díszítsetek külön karácsonyfát a madaraknak a gyerkőcökkel a kertben, vagy akasszatok ki pár madár-mézeskalácsot az erkélyen. Apróságok a spejzból Mindössze két hozzávalóra lesz szükségetek: néhány evőkanálnyi kókuszzsírra és vegyes magvakra (köles, búza,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!