Ez egy chopper, édes

Kalandok a wc-ben: menstruációs kelyhet teszteltem

10-11 éves lehettem, amikor a zánkai úttörőtáborba mentem nyaralni. Anyu, aki nem mellesleg igen szigorú katolikus családi háttérrel volt bebiztosítva, a legnagyobb meglepetésemre a kezembe adott egy csomag betétet. Úgy gondolta, hogy ne érjen meglepetés épp a táborban. Én persze köpni-nyelni nem tudtam, de azért nagy zavaromban mégis csak becsomagoltam a fürdőruhák közé. Aztán úgy esett,… Tovább »

Kínai angyal a drogériából

Sokat sejtetően a visszatérés állapotának is hívják. Egy olyan növény, amely minden női patika alapdarabja kellene, hogy legyen. Menstruáció-karbantartó, klimax-elsimító, hormondoktor. Nos, ez az angyal egy Kínában, Koreában és Japánban honos növény, amely méltán eshetett át a nők ginzengje keresztelőn, hiszen mindenféle női problémára alkalmazzák igencsak széleskörűen. Legyen szó menopauzális tünetekről, hormonális változásokról vagy menstruációs… Tovább »

Ezt a kúpot nem fogja felírni a nőgyógyászod

Menstruációt megelőző tünetegyüttes. Sokaknál akár a mindennapi életvitelt is akadályozhatja a PMS. Egy idén, január végén piacra dobott amerikai termék most azonban érdekes megoldást kínál erre a kínzó tünetegyüttesre. Első hallásra őrültségnek tűnik, de a gyártó azt állítja: a marihuana lesz az új PMS elleni gyógyír a hölgyek számára. Régmúlt idők? A kannabisz kultúrtörténete egészen… Tovább »

A nők gyógynövénye: a pásztortáska

Gyomnak hinnéd, hisz úton-útfélen megterem, pedig a női bajok egyik legfontosabb gyógyírja lehet. Nem véletlen, hogy a népnyelv istentáskájának, kisjézustáskájának is hívta. Érdemes egy pillantást vetni arra, mennyiféle bibliai elnevezésű gyógynövényünk van. Magam is meglepődtem, amikor a gyógynövények elnevezésének bibliai hátteréről olvasgattam, hogy milyen szép népnyelvi keresztelőn esett át egynémely gyógynövény: Jézus füve (orbáncfű), Isten… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!