Ez egy chopper, édes

Megáll az ész! Ezt rakják az instant teákba!

Instant leves, instant kávé, instant tea. Egy zacskónyi por, némi meleg víz és kész az instant élvezet. A nyárias meleg beköszöntével egyre nagyobb figyelmet kell fordítani a hidratációra, azaz szervezetünk folyadékszükségletének biztosítására.A rendszeres folyadékpótlás fontosságát talán már nem is kell hangsúlyozni, hiszen szinte mindenki tisztában van azzal, hogy nyáron legalább 2-2,5 liter folyadékra van szükségünk… Tovább »

A Svábhegyi Szanatórium hízlaló kúrája 1936-ból

Hatvany Lili bárónő, aki elsősorban a Színházi Élet kritikusaként és írónőként volt ismert, 1936-ban adott ki egy páratlan életmódváltó információkkal teli könyvet, Az Ételművészet, Életművészet című kiadványát. Ebben nemcsak különleges receptek, de diétás orvosi tanácsok, tornagyakorlatok is helyet kapta.  A helyes táplálkozással valamint különféle diétás étkezésekkel kapcsolatos útmutatókat a Svábhegyi Szanatórium igazgató-főorvosa, dr. Györky Béla állította össze…. Tovább »

Köhögés kínoz? Készíts mézes csuprot fekete retekből!

Ma kissé meghökkentem, amikor bekukkantottam  az óvodai csoportszobába, ahol csak néhány gyerek lézengett. – Mindenki beteg-tárta szét a karját az óvóbácsi. Miután lecsengett a téli szünet előtt kezdődő hányós-hasmenéses vírus, most a köhögés küldi táppénzre az szülőket és a gyerekeket. Így is hallani azonban imitt-amott köhécselő gyerkőcöket, akik nem náthásak, lázuk sincs, így járnak továbbra… Tovább »

Miranda Kerr dinnyés arcmaszkját Pekár Ildi készíti

Pekár Ildikót manapság New York egyik legfelkapottabb kozmetikusaként tartják számon. A Csepelről 20 éve útnak induló Ildikónak olyan vendégek várakoznak a listáján mint Miranda Kerr és Irina Shayk modellek, Cindy Lauper vagy Kate Winslet. Ildikó egy korábbi cikkben elmesélte, hogy Amerikában egyre felkapottabbak a természetes arckezelések, hiszen a színészek számára nem túl ideális megoldás hosszútávon a botox…. Tovább »

Ismerd meg a kislányt, aki saját limonádéjával lett milliomos!

Imádom ezeket a történeteket. Egy 10 éves kislány, aki a házi készítésű limonádéjával hihetetlen sikereket ért el Amerikában. Biztos nektek is megvan az amerikai filmekben látható jelenet, amikor garázsvásárokon saját készítésű limonádét árulnak a gyerekek a vásárolni szándékozóknak. Van, aki azonban nemcsak a szomszédokat kínálja meg a házi recept   alapján készült finomsággal, hanem emberek millióit…. Tovább »

Cukorbeteg vagy? Ne mondj le a mézről karácsonykor sem!

Ünnepek környékén észrevettem, hogy mindig felüti a fejét az akut probléma: mivel készítsen édességet egy cukorbeteg? Bizonytalanság, félreinformáltság és zűrzavar-sokszor tapasztalom ezt a vevők körében. Cukorbetegek részére ma már számtalan természetes édesítő áll rendelkezésre, amelyekkel pótolhatják az édes ízt a karácsonyi édességekben. A xilit (marketing nevén: nyírfacukor), az eritrit és a sztívai– mind-mind kiváló alternatívái… Tovább »

Pszt! Ezt ne add tovább a barátnődnek!

Mi a japán nők fiatalságnak titka? Hogy tudsz leradírozni az arcodról 10 évet? Csak bonts fel egy doboznyi rizstejet, és máris elárulom! A rizstej – ha a laktóz -vagy tejérzékenyeket kérdezed – biztosan ott van a növényi tejek képzeletbeli dobogójának valamelyik fokán. De hogy miként kerül a rizstej kozmetikumokba? Hidd el, nem véletlen, hogy meglepően… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!