Ez egy chopper, édes

Ezt a Biotech étrend-kiegészítőt vidd vissza!

Ha a Biotech Guarana kalciummal elnevezésű, koffeintartalmú étrend-kiegészítőjéből vásároltál, akkor mindenképpen olvasd el figyelmesen a következő információkat! Az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) keresztül érkezett a riasztás, hogy – nem engedélyezett besugárzás miatt – gond lehet ezzel a termékkel, amelyet Magyarország mellett több tagállamba illetve harmadik országba is szállítottak.  A hatósági ellenőrzés során kiderült,… Tovább »

Halálos fogyasztószerek. Bevállalod mégis? (képekkel)

A NÉBIH az EU tagállamok gyorsriasztási rendszerén (RASFF) kapta a hírt, hogy az egészségre ártalmas fogyasztó tea, pezsgőtabletta és kapszula rendelhető az interneten elérhető online boltokban és a Facebookon is. A problémás termékek EMTEA, NIVA detox és Irem natural néven vásárolhatóak meg. Ha beütöd a keresőkbe, számtalan gyanús, többnyire török nyelvű oldalra fogsz bukkanni. Én magam is ezt… Tovább »

Béres Alexandra és Bocsi Viki palacsintái is buktak a teszten

A Nébih ismét bebizonyította, hogy nem ismer lehetetlent: több mint húsz helyről rendelt hortobágyi húsos palacsintát, és mind végig is kóstolta. Csak maga tesztelés egy hónapig tartott, hiszen minden cégnél más-más napon szerepelt a menüben a jól ismert fogás, amit türelmesen kivártak az ellenőrök. A palacsintákat vásárlói, élelmiszerbiztonsági és élelmiszerminőségi szempontból is górcső alá vették. Meglepődtök,… Tovább »

Ezekből a paleolit tésztákból ne vegyél!

A Nébih ismét drámai zenei aláfestéssel vezet körbe minket egy reformtésztákat is csomagoló üzemben. A képsorok alapján már sejthető, hogy ennek a túrának bezárás lesz a vége.  Káosz, oldószerek, egerek Úgy látszik, a festékkeverő szerszámokat valamiért igencsak kedvelik a reform-élelmiszergyártók.  A nyitó felvételen rögtön egy ilyen célszerszámot láthatunk a nem túl higiénikus mosogató mellett. A bontott alapanyagok… Tovább »

Ez fogadta az ellenőröket. Azonnal bezárták a távol-keleti éttermet

Egy főváros XIV. kerületben található távol-keleti étteremre csapott le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), ahol igen súlyos élelmiszerbiztonsági és élelmiszerhigiéniai szabálytalanságokat tapasztalt.   A képek tanúsága szerint piszkos ajtók és ablakok, pergő vakolat, mocskos berendezési és használati tárgyak fogadták az ellenőröket, és a higiénés feltételek (wc, kézmosó) is hagytak némi kívánnivalót maguk után.  Az étterem a zöldségelőkészítőt személyessé… Tovább »

Ha “rózsaszín” tofut vettél, jobb, ha kidobod!

Ma egy újabb videógyöngyszem került fel az internetre:  most egy budapesti tofuelőállító üzem került a figyelem középpontjába. Lehet szörnyülködni. Megint. Lágy, kellemes kínai zene a felvétel alatt- finoman sejteti, hogy kínai érdekeltségű üzemről lehet szó.  A Nébih-nek van humorérzéke. Bár a HVG a hír közlésekor még vívódott, hogy faragatlan rasszizmusnak vagy poénos fogásnak vélje-e az… Tovább »

Elképesztő körülmények egy szegedi reformélelmiszer üzemben

Mocsok, egerek, a higiénia teljes hiánya egy szegedi cég csomagoló üzemében. Ebben az üzemben olajokat, liszteket, magliszteket, müzliféléket is csomagolnak. Most bezárnak egy időre. Bár a cég honlapján (ami jelenleg természetesen nem elérhető) azt hirdeti, hogy gluténmentes az egész üzem, ez egy cseppet sem zavarta azokat a kisegereket, amelyek – a felvételek szerint- vígan szaladgáltak… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!