Ez egy chopper, édes

Ezek a szállodai szobák legveszélyesebb tárgyai

Egy kellemesnek ígérkező szállodai kikapcsolódás is számtalan veszélyt rejthet. A több csillag vagy a drágább szállodai díj sem garancia arra ugyanis, hogy a szobánkat megfelelően takarítják, a mellékhelyiségeket szakszerűen fertőtlenítik, és gondot fordítanak valamennyi felület tisztítására. Mire érdemes figyelni, hogy elkerüljünk egy kellemetlen fertőzést? Összeszedtem néhány problémás területet! Fertőzés-egyenesen a fürdőszobából A takarítás során előfordulhat, hogy… Tovább »

A csodás barna bőr titkos receptje

A napfény gyógyító tulajdonságait az ókortól kezdve nagy figyelem kíséri: az asszírok célzott napfénykúrái vagy a rómaiak házainak tetején kialakított természetes szoláriumok mind kiváló példák a hélioterápia korabeli alkalmazására.  A napfényfürdőzést számtalan betegség gyógyítására javasolták (pl. bőrbetegségek, asztma, májbaj, epilepszia, idegbántalmak). Hippokratész a Kr. e. 5. században részletes leírást is adott arról, miként használják a betegek a napfény gyógyító… Tovább »

Csak egy darab folpack kell ehhez a nyári trükkhöz

Fogadjunk, hogy ezt a trükköt te is ismerted már, csak nem jutott még eszedbe, hogy megoszd a közösségi médiában. Pedig ez a – Twitterre posztolt – pofonegyszerű nyári utazási hack napok alatt letarolta az internetet. Hogy miről is van szó? Mindannyiunk rémálmáról, amikor utazás során a gondosan összehajtogatott ruhák közé ömlik samponunk, esetleg a kézi táskánk vagy… Tovább »

11 tipp, hogy ne váljon rémálommá az utazás

A nyári az utazásokról, kirándulásokról és kisebb-nagyobb távolságok legyűréséről is szól. Az utazási betegség és a velejáró kellemetlen kísérő tünetek azonban sokszor kemény megpróbáltatásokkal járnak. Biztosan te is emlékszel arra, amikor az osztálykiránduláskor az osztályfőnök mindenkit végigkérdezett, aztán szép sorban előre ültette a hányós gyerekeket, akiket otthon már elláttak B6 vitaminnal  és nejlonzacskókkal a gondos szülők. Idén a… Tovább »

Készíts mobil hűtőt két virágcserépből!

Vajon hogy oldják meg az étel és ital hűtését olyan helyeken, ahol luxuscikknek számít a hűtőgép? Vagy ahol egész egyszerűen nincs áram? Egy nigériai tanárember, Mohamed Bah Abba találmánya, a Zeer is kiváló példa arra, hogy a legegyszerűbb találmányoknak is drámai hatása lehet. Észak-Nigériában komoly gondot okoz, hogy miként tartsák frissen az élelmiszereket, az eladásra szánt gyorsan… Tovább »

A legőrültebb cuccok, amikkel az egészségmániás  celebek utaznak

Az igazán egészségtudatos celebek nem esnek kétségbe, ha turnébuszon vagy repülőn kell tölteni idejük egy részét. Számukra nincs olyan akadály, amely a megszokott napi rutint, vagy szépségápolási ceremóniát megszakítaná. Ők minden eshetőségre felkészülnek. Hiszen a testük a legfőbb munkaeszközük. De ki milyen őrült dolgot visz magával, amikor utazik? Lady Gaga-egy két üléses SoulCycle-t SoulCycle- nem… Tovább »

Így nyiss ki egy konzervet konzervnyitó nélkül

A konzerv a nyaralások nagy találmánya. Behajigálod a nagy konyhai csomagba, és áldod az élelmiszeripart, hogy némileg megkönnyíti az életed egy fesztiválon, egy kiránduláson vagy egy családi nyaraláson. Persze tudom: mindannyian nagyon egészségtudatosak vagyunk, és nem eszünk ilyesmit. Nyilvánosan biztosan. De tegyük a szívünkre a kezünket: nem biztos, hogy a tengerparti nyaraláson vagy a Szigeten… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!