Ez egy chopper, édes

Böjtölj, aztán posztold ki a Facebookon!

Húshagyókedd? Hamvazószerda? Mit jelentenek ezek a kifejezések? És vajon milyen üzenetet hordoz a böjt a modern kor emberének? Az egyházi évben a húshagyókedd a nagyböjt kezdetét megelőző utolsó nap. Ahogy a neve is elárulja, ekkor lehet utoljára húst fogyasztani. A húshagyókeddet a hamvazószerda követi, amely a 40 napos nagyböjti időszak kezdete, ami a hívők számára… Tovább »

„Éjjel nekem is lecsúszik 4-5 gumicukor a gyerek készletéből”

VáltóTársak rovatom virtuális székében most Kiss Verus, szerkesztő-újságírót, az AnyaKlikk Blog egyik bloggerét fogom vallatni. Verus két gyermek édesanyja, és egy mozaikcsalád motorja is egyben, hiszen hétvégente párja előző házasságából származó kisfia is náluk vendégeskedik. Hogy működik egy mozaikcsaládban az egészséges étkezés? Miként lehet időt szakítani némi sportra is két kisgyermek mellett? És hogy kerül… Tovább »

De mit együnk, ha hiánycikk lesz a hús?

Hiánycikk lett az olcsó csirke! A madárinfluenza miatt csirkehiány várható hamarosan!- olvashattuk és hallhattuk néhány nappal ezelőtt a médiában. A szakemberek azóta igyekeztek több fórumon is megnyugtatni a közvéleményt: 2016-ban csirke-és pulykahiánytól nem kell tartani,  a  víziszárnyasok (kacsa, liba) azonban hiányozhatnak majd az áruházak húsosztályairól. A húshiány persze nem először állítja próbatétel elé a háziasszonyokat. Az… Tovább »

Aki nem ad húst gyermekének, az menjen börtönbe?

Mivel a gyermekeiket vegetáriánus étrendre kényszerítő szülők gyermekbántalmazást követnek el, ezért akár börtönbüntetéssel is szankcionálhatók gyermekük veszélyeztetése miatt- véli Elvira Savino, a Silvio Berlusconi vezette jobboldali Forza Italia párt képviselője, aki a parlament elé terjesztett javaslatával óriási vitát generált azonnal.   Nincs hús? Irány a börtön? Savino szerint a húsmegvonást alkalmazó szülők felelőtlenek, ezért egy évnyi börtönbüntetéssel lehetne őket… Tovább »

Új japán őrület: készíts salátatortákat!

Hogy lehet egy salátás tállal felkelteni annak az érdeklődését, aki gyakorta hangoztatja, hogy ő nem egy nyúl, hogy ilyesmit egyen? Milyen rafinált módszer kell ahhoz, hogy minél több embert el lehessen csábítani ezekkel az egészséges finomságokkal? Nos, Mitsuki Moriyasu japán ételtervező és kávézó tulajdonos, aki mellesleg jógaoktatással is foglalkozik, rálelt a legjobb megoldásra: úgy csomagolja be a zöldségeket,… Tovább »

Szexi vegán tetkók

A vegán életmód ma már nemcsak egy különc étrend, hanem a teljes személyiséget befolyásoló, a gondolkodást, tetteket átható szemlélet, amit egyre többen vállalnak fel akár külsőségekben is képviselőik. Legyen szó akár egy vicces pólóról, vagy komoly tetkókról, a vegánság nagyon is szexi tud lenni. Mit jelent vegánnak lenni? Nézd meg ezeket a képeket! Van olyan zöldség… Tovább »

Végy egy jégkrémes dobozt, és csíráztass benne!

Míg régen a vegák hóbortos szokásának tartották, manapság már igenis menő lett a csíráztatás. Nem mindegy azonban, hogy mivel és hogyan csíráztatunk. Néhány jó tanács, hogy te is sikeres csíráztató legyél. Csíráztatni pofonegyszerű, ha betartasz néhány szabályt, ráadásul napokon belül olyan vitamin-és ásványi anyag forráshoz juthatsz pár maroknyi csíra formájában, amit semmilyen zöldség vagy gyümölcs… Tovább »

Olivia Newton-John étel-filozófiája

Oliviánál 1992-ben diagnosztizáltak mellrákot, pontosan azon a hétvégén, amikor édesapja májrákban hunyt el. Részleges maszektómián esett át, majd a műtétet követően 8 hónapig tartó kemoterápiás kezelésen vett részt. A kezelések ideje alatt döntött úgy, a makrobiotikus táplálkozással fogja megerősíteni legyengült szervezetét. Erről részletesen is ír 2011 májusában megjelent Livewise című szakácskönyvében. Ennek bevezetőjében a makrobiotika… Tovább »

Gisele Bündchen diétája lesz az új  paleo?

Mitől néz ki ilyen idegesítően jól Gisele Bündchen? Mivel hozta magát formába a terhessége után? Allen Campbell a Boston Globe-ban egy interjú erejéig bepillantást engedett az ismert házaspár, Tom Brady, profi sportoló és Gisele Bündchen, modell étkezési szokásaiba. Bennfenntes. Ő ugyanis Tom és Gisele személyi szakácsa. Allen Campell saját bevallása szerint korábban éttermekben és szállodákban… Tovább »

Aki állatot eszik, az embert is tudna enni?

Meglehetősen sarkalatos véleménye volt a húsevőkről, akikben szerinte simán benne él a kannibalizmus ösztöne. Még a kutyáját is áttérítette volna szíve szerint vega étrendre. Hattyú azonban ellenállt. Úgy hírlik, Kosztolányi Dezső maga is nagy rajongója volt egy időben a nyers kosztnak. Egészen pontosan a bicsérdizmus életmód irányzatának. Bicsérdynek számtalan hírességet – többek között Kosztolányi Dezsőt is… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!