Ez egy chopper, édes

Nem veszem fel a kemoterápiát!

Ha valamelyik SZTK-ban jársz kivizsgáláson, történetesen épp egy nőgyógyászati rákszűrésen, akkor többféle leletet is kapsz. Ott van példának okáért az a gondosan telegépelt A/4-es papír, amit a dokid a kezedbe nyom, miközben már fél lábbal az öltözőhelyiségben vagy. Én például épp a melltartót rángattam magamra, amikor eszembe jutott, hogy csak kellene némi pillantást vetni a jelenlegi egészségi állapotomat… Tovább »

Ezért szabadulj meg gyorsan az illatgyertyáidtól

Kristálytiszták, átlátszóak, csillagokkal, gyöngyökkel, kagylókkal mindenféle színben és illatban pompáznak. A háló- vagy a fürdőszobák alapdarabjai, sokak számra a romantikus vagy épp ünnepi hangulat elengedhetetlen kellékei. Tudtad, hogy az illatosított paraffin- és zselégyertyák nemcsak ünnepi hangulatot, hanem számtalan veszélyt is hordoznak? Tüdőgyógyászok szerint a füstölők és illatosított paraffin -és zselégyertyák használata megnöveli az asztmatikus tünetek… Tovább »

Olivia Newton-John étel-filozófiája

Oliviánál 1992-ben diagnosztizáltak mellrákot, pontosan azon a hétvégén, amikor édesapja májrákban hunyt el. Részleges maszektómián esett át, majd a műtétet követően 8 hónapig tartó kemoterápiás kezelésen vett részt. A kezelések ideje alatt döntött úgy, a makrobiotikus táplálkozással fogja megerősíteni legyengült szervezetét. Erről részletesen is ír 2011 májusában megjelent Livewise című szakácskönyvében. Ennek bevezetőjében a makrobiotika… Tovább »

Elég nagy bajban vagyunk: a férjem rákos

Ezzel a mondattal indult az a levél, amit az első vásárlói levelek egyikeként kaptam az ünnepek után. Sokszor kapok hasonló segítségkérő leveleket, mégis újra és újra elszorul a torkom, amikor olvasom őket. Mély levegő, nagyon mély. Nehéz terepre kényszerülök ilyenkor: nem vagyok orvos, még csak gyógyszerész sem. Nincs nálam a bölcsek köve. Csak pár évnyi tapasztalat,… Tovább »

Egy fanatikus (vega) fazon: Steve Jobs

Legendásan büdös ember hírében állt. Mivel meggyőződése volt, hogy az ember a húsevés miatt lesz büdös, ezért- lévén ő vega-, mellőzte a tisztálkodó szereket vagy épp a  rendszeres fürdést. Ez tetézte azzal, hogy sokáig mezítláb jelent meg a cég ülésein vagy épp fontos tárgyalásokon, ahol tárgyalópartnereinek és munkatársainak kellemetlen órákat okozott WC kagylóban beáztatott lábának… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!