Ez egy chopper, édes

Letölthető teljes böjti naptár kezdőknek és haladóknak

Úgy tapasztalom, hogy egyre többen próbálnák ki ezekben a napokban-hetekben a böjt valamely válfaját, de konkrét kapaszkodók nélkül meglehetősen nehéz kivitelezni egy időszakos böjtöt.  Mit hagyjak el? Milyen megszorítások számítanak egyáltalán böjtnek? Milyen lelki munka kapcsolódjék ehhez a munkához? Egy korábbi posztomban röviden már összefoglaltam a böjt hagyományait és okait, és a Buddha-diéta módszerével bemutattam… Tovább »

Az instant élvezet már nem korbácsolja fel a fantáziámat

Egyetemista koromban mindig nagy lendülettel hajítottam bele  a bevásárlókosárba a különféle bögrés leveseket, gyorsan elkészíthető szósz alapokat, és tasakos kutyulmányokat. Persze  ez időtájt nem is igen ácsorogtam még a konyhaművészet Parnasszusán (mondjuk, ezen a elmúlt 20 év sem változtatott jelentősen). Mintha most lett volna, hogy kétségbeesetten tárcsázom anyut, mert nem emlékeztem rá pontosan, hogy a tésztát… Tovább »

Ahol te is újra gyerek lehetsz: a Fagylalt Múzeum

New York hamarosan egy olyan múzeum kaput fogja megnyitni, amely akár a fagylatszerelmesek szentélyének is nevezhető. Vagy  nevezzük inkább játszótérnek? A New York-i Fagylalt Múzeum nem is igazán múzeum, legalább is nem a szó klasszikus értelmében. Inkább egy olyan különleges hely, amelyet a fagylatimádó művészek, és dizájnerek álmodtak meg, és számtalan interaktív, különleges meglepetéssel szolgál majd az idelátogatóknak. A múzeum július… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!